Modele de sere ingropate

Serele semi-îngropate, o soluţie ieftină şi eficientă sera prezentată mai jos este una de tipul Walipini (termenul Indian pentru Loc cald). Un Ghid de construcţie a fost prezentat chiar de Institutul Benson, pour sans but lucratif pentru încurajarea Agriculturii sustenabile. Model Propus de Institut are 6 metri lăţime şi 23 lungime şi a fost construit în la Paz, Bolivie. Vreau să vă informez că a existat şi a functionat o asemenea seră îngropată în pământ, acum 30 de Ani, lângă Bucureşti, erau Serele de Flori Băneasa, Care se aflau în aceeaşi curte cu Statiage de cercetare dezvoltare Pomicolă Băneasa. Nu ştiu Dacă mai Sitiera acum. Serele ingropate functioneaza, am mai citit si in Alte surSe despre ele (cautati PE Google “walipini”), bietul OM a, u… Sper ca in anii ce vin sa-si recupereze pierderile, si sa IASA PE plus CACI merita. Succès! Serele îngropate nu sunt utile numai iarna astfel că și în perioadele caniculare Când Temperatura atinge și 50 de grade iar plantele Practic sunt sufocate de căldură sera păstrează mai RECE, undeva la 30 de grade. Deci sera îngropată ține o constantă din cauza pământului, Care acționează ca un tampon, absorbind căldura în exces și cedând-o înapoi Când e prea rece afară, întocmai ca un calorifer. Lansând acest subiect printre proprietarii de Sere, AM constatat că fiecare şi-a rezolvat problema apelând la divers soluţii, în funcţie de buget, eficienţă, rezultate obţinute, experienţă. În mod tradiţional, încălzirea se face cu ajutorul sistemelor de încălzire PE gaz, motorină sau pe baza combustibililor solizi – lemn, cărbune, rumeguş, peleţi. Inainte de a Adauga pamantul Fertil pentru plante, adaugati minim 30 cm de Pietris PE toata baza Serei. Acest Strat de Pietris va avea rolul de a Drena surplusul de APA DIN sera subterana.

[…] timpul iernii. Dupa ce procesul de descompunere se termina, pamantul rezultat poate fi folosit in sere subterane, straturi inalte, in Gradina Noastra de légumineuses sau il puteti Pune la filo tineri, ajutandu-i […] Manea Răileanu: “ideea cu serele îngropate a fost foarte Bună, a mers, a dat randament, a s. viață, nu a fost o minciună”. Doresc si eu sa fac o sera subterana, CAUT un spécialiste pentru Consultanta si necesar de materiale contra cost. Astept un raspuns email PE. Succes sunt interesat de acest Solar ingropat. Vreau sa-l construiesc INSA As avea nevoie se informatii suplimentare si detaliate privind constructia de genul: adincime, dimensiuni recomandate, materiale de constructie, orientare, etc. Am gasit citeva informatii de acest fel dar sunt ambiguue. La Buzau, un chinez Care a construit ofera planuri dar nu pot Gasi adresa lui. Multumesc celor care ALOCA Tim PT raspuns pertinent. Cu toate că i-a mers bine în iarnă, Bo Ming e departe de a-și fi scos banii investiți: “Ăsta e cel mai mare of. Peste seră au trecut Două ierni, însă am Prins o singură iarna cu producție.

AM, o primă iarnă, sezonul rece 2011-2012, în care am făcut experimente în sere, Când am pus tot felul de plante, să Vedem ce Merge și ce nu Merge, a fost și o parte cu răsaduri, să Vedem Dacă le priește. ERAM la început. Nu știam. În al doilea an, PE 15 ianuarie a fost Ultima recoltare de roșii pe care am-o. După aceea am scos tot afară și ne-am ocupat de răsaduri și de sălățele. Ăsta a fost singurul an Când PE timp de iarna am produs la capacitate maximă “. Chinezii sunt dispusi sa le ofere gratis Proiectul Lor celor soins vor le sa urmeze exemplul. Investia-spun EI-e rentabila si se amortizeaza in mai Poutine de un an, daca Punem la socoteala faptul ca in 12 Luni sera Produce 400 de Tone de rosii. Acum, asiaticii sunt deja la a doua productie si pana la Craciun pregatesc Alte doua. cred ca la Noi acest Tip de sera se poate folosi in AEL mai bun caz, ca si Pivnita.